Nederlandstalige fast-5 dieet facebook groep iedereen welkom
meer uitleg over vasten in het nederlands filmke hierbeneden hoort erbij
De nevo koolhydraten teller de meest juiste wat ik ken
StillTasty: hoelang blijft eten lekker en veilig eetbaar
Rode poon vis van jaar 2017 17 recepten
samen werken met Janos aan een goede eetgewoonte
Piet Huysentruyt Diabetes Recepten
Heerlijke Recepten uit de hele wereld
Alfabetisch van A tot Z – Piet Huysentruyt Recepten uit SOS Piet
Magere recepten.nl hoofdgerechten met kcal aanduiding
5 tips voor een gezonde barbecue
How to Lose 20 lbs. of Fat in 30 Days
The Fast-5 Diet
and the Fast-5 Lifestyle free ebook
Cooking Connect All American Food
Budgetkoken lekker gezond en goedkoop koken
Keukenbabbels Paleo en glutenvrije recepten
Jax Thermomix Recepten in pdf formaat
sporten
Krijg Jezelf Weer aan het Sporten: 12 Tips
5:2 vastendieet
‘Denk aan het gat
Er is nog een manier om je gezondheid maximaal te laten profiteren: ga bewust om met het gat tussen de laatste maaltijd op een smuldag en de eerste op een vastendag. En dan weer hetzelfde op de volgende smuldag. Ik doe dat omdat het zinvol lijkt zo lang mogelijk te vasten. Een voorbeeld:
Maandag smuldag:
Gebruik het diner om 18.00 uur
Dinsdag vastendag:
Gebruik de hoofdmaaltijd om 18.00 uur (geen ontbijt of lunch)’
‘Woensdag smuldag:
Sla het ontbijt over en eet een late lunch, bijvoorbeeld om 14.00 uur.
Sommige 5:2-lijners kiezen ervoor volledig te vasten en drinken alleen water of kruidenthee. Als je bovenvermeld ‘gat’ inplant, zou je 44 uur volledig vasten, maar is er slechts één dag waarop je helemaal niet eet.
Maandag smuldag:
Gebruik het diner om 18.00 uur
Dinsdag vastendag:
Vast volledig
Woensdag smuldag:
Sla het ontbijt over en eet een late lunch, bijvoorbeeld om 14.00 uur
Bedenk dat volledig vasten lastiger is vol te houden maar er zijn veel alternatieven, zoals je maaltijden concentreren binnen een kleine tijdspanne zodat je twintig uur niet eet en alleen eet tussen bijvoorbeeld 13.00 en 17.00 uur. Ook dat kan de voordelen maximaliseren.’
Uittreksel van: Kate Harrison. ‘Het 5:2 dieet’. iBooks.
een filmke over het 5:2 vastendieet bedank Tjitske Wierda
6 tips om niet te overeten
We weten eigenlijk wel dat we met één bord voldoende gegeten hebben. Waarom kunnen we het dan niet laten om nog eens op te scheppen? En ons daarna schuldig te voelen om dat overvol gevoel? Met deze tips zal je niet snel meer overeten
Leg je vork neer tussen happen in
We hebben de neiging om in een automatisch ritme te komen als we eten: we scheppen wat op onze vork of lepel, stoppen het in onze mond, en terwijl we kauwen laden we weer wat voedsel op het bestek. Als je je vork effectief neerlegt, creëer je pauzes, en ga je vanzelf langzamer eten. Je zal veel sneller beseffen wanneer je een vol gevoel hebt, zonder te overeten.
Eet halve porties
Iedere mama leert haar kind om mooi zijn bord leeg te eten, maar op termijn gaan we onze porties onbewust aanpassen aan de grootte van het bord, niet aan ons hongergevoel. Als je je porties met de helft vermindert, zal je verbaasd zijn over hoeveel je eigenlijk maar nodig hebt om een vol gevoel te krijgen.
Draai je vork ondersteboven
Wist je dat niet iedereen op dezelfde manier zijn vork vasthoudt? Amerikanen hebben de neiging om het eten te scheppen, terwijl Europeanen eerder prikken. Als je andere manier eens probeert, die je niet gewoon bent, zal je iets trager en ook bewuster eten.
Zet je tv uit
Het is best gemakkelijk om je maaltijd voor de tv te verorberen, en ondertussen je favoriete programma mee te pikken. Onderzoek heeft echter aangetoond dat je de beeldbuis best even uitschakelt. We eten immers tot 14 procent meer als we onze aandacht voor het eten delen met de tv.
Drink water voor de maaltijd
Raar maar waar, onze hersenen kunnen ons honger- en dorstgevoel niet altijd even goed onderscheiden van elkaar. Om te voorkomen dat je te veel eet omdat je dorst hebt, drink je best zo’n 30 minuten voor de maaltijd een groot glas water. Je maag zal zich zo ook al wat vullen, en je honger zal sneller gestild zijn.
Maak een vuist als je eet
Toegegeven, het is een vreemde tip, maar het schijnt te werken. Als we een vuist maken, linken we dat allemaal met het woord ‘nee’. Het gebaar betekent ‘stop’, en de link is ingeburgerd. Als je een vuist maakt tijdens het eten, zal je jezelf onbewust eraan herinneren dat je niet te veel mag eten.
Bron: Women’sHealth